Tuesday, December 28, 2010

Jalan - Jalan



There are two primary choices in life: to accept conditions as they exist, or accept the responsibility for changing them
Denis Waitley

Saturday, December 18, 2010

Tulang

Aku tercipta dengan sepasang tulang telinga yang boleh mendengar pada mana-mana arah sekalipun.


Aku tercipta dengan sebatang tulang hidung yang boleh bernafas dan juga menghidu semua bau.


Aku tercipta dengan sebatang tulang tengkuk yang dapat menyokong berat kepala aku.


Aku tercipta dengan sepasang tulang tangan lengkap dengan tulang lengan dan tulang jari jemari yang boleh memegang dan menolak.


Aku tercipta dengan sebatang tulang belakang yang kuat untuk mengawal berat badan aku.


Aku tercipta dengan sepasang tulang kaki lengkap dengan tulang peha,tulang betis dan tulang jari jemari bagi membolehkan aku berdiri dan bergerak.



..tapi kenapa kau pilih ‘tulang’ hatiku untuk dipatahkan?

Tuesday, December 14, 2010

Tempat sebenar untuk mereka









sumber



What is the use of straining after an aimable view of things, when a cynical view is most likely to be the true one?
- George Bernard

Saturday, December 11, 2010

Rokok dan tandas




Antara nikmat dan nikmat, kita jatuh cinta.

Thursday, December 9, 2010

Athena! You conspire against me?


Ajenye Gampang, sapa boleh kabo aku Seben Eleben mana ada sediakan bekas slurpee gini? Pesen buat benda cool senyap-senyap..

Monday, December 6, 2010

Ssshh.... Part Two

oi, lu apahal dah jarang update blog? Kalau update pun pendek-pendek je. Dah nak mati ke apa?




Ssshh..diam la pundek. Baru nampak bijak macam ni..

Friday, December 3, 2010

Ssshh....

Ada orang kata diam itu bijak.


Gua banyak cakap sangat ke?









. . . . . . . . . .



Okayy, gua dah diam.

Saturday, November 20, 2010

Hari ahad itu

Hari ahad itu aku menyedut udara pagi
Hari ahad itu aku menyanyi
Hari ahad itu aku bermain gitar
Hari ahad itu aku tersenyum
Hari ahad itu aku ketawa
Hari ahad itu aku malu-malu
Hari ahad itu aku cakap yang bukan-bukan
Hari ahad itu aku jadi pemandu berhemah
Hari ahad itu aku gembira
Hari ahad itu aku sedih
Hari ahad itu aku takkan lupa
Hari ahad itu aku akan simpan
Hari ahad itu aku akan jaga
Hari itu aku tersenyum kembali..

Wednesday, November 17, 2010

Anak ayam

Muzik Seven Collar T-Shirt bertajuk summary keluar dari speaker berkuasa rendah aku.

Maggi yang tadi panas bertukar sejuk.




Aku diserang nyamuk sebesar anak ayam.Bukan sekor tapi 4 ekor.Berdasarkan tempat-tempat serangan yang mereka lakukan,aku agak ni bukan nyamuk kelas bawahan ni.
Tanpa buang masa aku amik senjata kimia yang aku dah standby awal-awal bawah katil.Memang menempah maut sebelum ajal punya nyamuk ... tapi aku tiba-tiba tak jadi kerana ...





nyamuk juga makhluk tuhan

Sunday, November 14, 2010

Kita sememangnya berbeza




"It's too bad that stupidity isn't painful"

- Anton LaVey

Thursday, November 11, 2010

Kenapa sangat serius?




Don't thank me for insulting you, it was a pleasure.

Saturday, November 6, 2010

10 bebudak paling geli abad ini

1.Bebudak salam 1 malaysia
-serius aku tak boleh terima ungkapan ni.Apa maksud dia pun aku tak tau.Apa neraka jumpa orang cakap benda ni.Sampaikan kat dalam tv,radio asal nak mula tugas mesti cakap benda yang sama.patriotik sangat ke bila cakap macam tu?Gua tak pernah jumpa negara lain cakap salam 1indonesia,good 1america,ohaiyo ichinihonggo.Memang negara aku sangat patetik.Boleh sapa-sapa bagitau aku macam mana kita nak jawab bila orang ucap salam 1malaysia kat kita?


2.Bebudak fesbuk
-Ni satu lagi kes sengal.Semua benda dia nak bagitau orang.Apa dia makan,apa dia tengah buat,apa bos dia marah,apa dia tanam,pukul berapa dia nak balik kerja.Yang lagi sadis jenis yang asyik cakap dia cinta gila-gila kat awek/balak dia setiap 2 minit.Tau la lu ada pasangan.Ada juga jenis luah perasaan sedih ke,tak puas hati ke untuk tagih simpati orang ramai.Tiap-tiap hari repeat benda yang sama.Yang aku heran ada juga malaun nak respon balik.Ada yang buat-buat simpati,ada yang bagi nasihat,ada yang ‘like this’.Hentikan le buat benda camtu.Serius nampak huduh dan buruk untuk budak yang dah berumur 20 tahun ke atas.Dari pemerhatian aku kebanyakan yang buat benda gamprang ni adalah yang jenis online 24jam takpun online guna pc pejabat.


3.Bebudak yang nyamar jadi alim
-Aku tau dunia ni dah tak lama tapi tak perlu la nak nasihat orang kalau diri sendiri pun tak berapa betul.Baik guna ilmu yang seciput tu untuk kebaikan diri sendiri.Setakat ulang cakap benda yang sama,adik tiri aku pun boleh.Aku tau la aku ni setan juga kadang-kadang tapi setakat nak tunjuk pandai dalam hal islamik ni baik tak payah.Ustaz lu tak ajar apa itu keikhlasan?Kalau ada salah tegur,ni takda buat apa-apa pun tiba-tiba kena sound.Pastu tarik topik black metal,sejadah berdiri,pokok berwajah.Lepas dah abis bagi ceramah boleh lak dia dok ngumpat-ngumpat,dok carut-carut kat gambar orang lain.Lu tau apa itu maksud munafik?


4.Bebudak indie terutamanya hardcore
-Setakat ada rambut macam noh,sam,ketkoben,tomok,faizal tahir(sekadar beberapa nama) tak payah la nak tunjuk bagus depan orang ramai.Tunjuk lu ada band,tau tulis lagu jiwang,pakai tshirt Mak saya Indie,mak awak Hindi.Hoodie Topshop jingga sambil berskinny hijau,berkacamata bingkai merah disusuli kasut Everlast kuning.Usung awek cun berambutemoberleggingbermulutitik ke gig.Macam gua tak tau je lu dulu shuffler.Untuk budak HC pula,lu tak perlu la 24 jam nak pakai tshirt mengerutu,design tengkorak warna warni bersaiz gergasi sebagai bukti seorang hardcore yang beretika.Aku tak pernah tengok Ian pakai baju macam tu pun.Apa?lu tak kenal siapa Ian MacKaye tu?


5.Bebudak juruhebah radio
-Aku tak tujukan pada semua tapi segelintir yang berkenaan teristimewa kepada stesen radio yang kononnya tak main lagu dari luar.Cakap macam celaka.Merepek bukan-bukan sambil syok sendiri.Pilih lagu pun ikut trend semasa.Dah tu tak abis-abis nak buat ‘trademark’ tersendiri.Lu nak buat kerja ke nak jadi terkenal?Cukup la dengan lambakan sampah realiti tv yang dah ada sekarang ni.Sekarang puak ni pun dah berebut-rebut nak jadi selebriti.Orang bayar gaji untuk suara lu bukan muka lu.Sila lebih peka dengan situasi ni.Sudah la iklan lagi banyak dari lagu.


6.Bebudak wartawan
-Setakat nak buat orang stim baca ‘berita’ lucah dalam akhbar,baik orang download kat redtube.Lebih bervariasi dan bersari.Orang beli akhbar pasal nak tau perkembangan dalam dan luar negeri,politik,jenayah,peluang kerja,saham,sukan,intisari rancangan,nombor ekor,cerita apa kat panggung bukan nak baca cerita haruan rogol siakap,teman laki rogol sambil rakam guna henfon nokia 3310,kambing beramai-ramai rogol pelancong asing dari Australia,Kasim terogol dirinya sendiri ketika sedang tidur(sekadar beberapa tajuk muka depan).Tapi heran juga tengok tagline dia ‘akhbar no 1 di 1malaysia’.Untuk wartawan majalah kecik,lu lebih true kalau tulis cerita hantu susu di Temerloh,toyol di Baling,mak lampir di Pontian.Tak banyak nak kena study.Lu boleh kencing apa saja.Tak ada orang nak bantah pun.Punya bangang pergi tulis Iron Maiden dan My Chemical Romance tu band black metal,kebanyakan influence band Skinhead kat 1malaysia ni adalah Daughtry dan Manbai,Second Combat sebarkan ajaran sesat dengan berzikir suara iblis sebelum memulakan persembahan.Buat kena gelak saja.Pada wartawan hiburan pulak,lu memang pondan homoseksual sampai bila-bila.

7.bebudak MLM
-Asal jumpa mesti nak buat muka orang berada,mulut sentiasa manis dan tersenyum.Lepak nak tempat yang berwi-fi je sambil tunjuk video bukti kekayaan yang melimpah ruah.Apa gua peduli bila lu tunjuk video R34,350z,z4 dok tersidai tersusun banyak-banyak tepi jalan.Setakat guna modal yang sama sejak 20 tahun dulu baik hentikan la leman.Setakat ni aku tak pernah jumpa lagi bebudak MLM yang pernah datang kat aku dulu datang jumpa tunjuk hasil pulangan modal yang dia labur dulu.Yang datang meminjam ramai la.Kalau lu kaya sangat,sedekah la 7,8 ribu kat setiap masjid di Malaysia ni.Baru gua percaya.Yang pasti hari perjumpaan,mesti suruh kita order apa saja.Siap ofer belanja makan lagi.

8.Bebudak DSLR
-Lagi gabak kamera tergantung kat tengkuk,lagi true fotografer.Ada yang sanggup tak makan selama 6 bulan semata-mata nak ikut trend semasa.Walaupun kadang-kadang bukan semua fungsi kamera tu dia tau.Guna kamera canggih tu untuk amik gambar awek dia tengah makan,ambik gambar dia sendiri dari angle atas atau juga dikenali sebagai posisi myspace(bagi nampak hidung mancung dan berdada montok) takpun dalam tandas/bilik persalinan pusat membeli belah depan cermin.Ada gak buat amik gambar dengan pasangan masing-masing sambil berlaga pipi dan bakal diupload ke fesbuk untuk di tag.Yang aku heran kebanyakan gambar dia mesti akan ada DSLR tergantung kat tengkuk.Takkan lu cukup mewah untuk beli 2 buah dslr kot.

9.Bebudak sekolah
-Tarik telinga sikit silap haribulan cikgu tu makan penampar.Tu belum sebat bontot depan perhimpunan lagi.Boleh kena saman 3 juta tak pasal-pasal.Dah tu pergi sekolah nak nampak mewah dan berjenama.Kasut kalau boleh nak yang jenis tapak licin.Senang nak shuffle bila cikgu masuk kelas lewat.Rambut mesti nampak stylo.Kalau boleh kasi karat lagi ramai orang respek.Yang tak mampu tu sekadar beli gel rm5 buat rambut super saiya.Beg sekolah nak ikut kawan-kawan.Lagi banyak warna lagi dia berkenan.Indie katanya.Lawa kat mana gua pun tak tau.Macam lahanat.

10.Bebudak rempit
-Duit semua abis bikin motor.Korek block,tebuk paip,tukar karburetor,kepak handle,buang cermin sisi,lekat sticker orang asli amerika dan pekida kat motor.Asal malam minggu mesti tunjuk hero depan polis.Sekarang ni dah pandai meragut dan curi motor pulak.Mungkin pasal tak ada duit nak bikin motor takpun tak ada duit nak beli ganja.Pengarah pilem pun rajin buat filem puak ni atas dasar pengajaran dan keinsafan.Gua nak tanya bekas mekanik spanar jaya dan usop aslam jr.Berapa ribu mat sempit yang keluar panggung bertukar insaf terus bawa motor 50km/j dan berenti di lampu merah.Yang aku tau balik siap berlumba ramai-ramai lagi sambil mengajuk dialog-dialog bodoh filem tadi yang dirasakan oleh mereka sangat stylo,kreatif dan urban.kesian Pak Mat balik kerja kena tahan sekatan jalan raya pasal polis syak dia mat rempit.



Maaf 1malaysia,hamba ter-emosi pulak.

Friday, November 5, 2010

Membesar bersama mereka

5-8 tahun


Ultraman


Aku tersangatlah obses dengan ultraman dari suria baja hitam,space cop gaban, flashman, maskman, cybercop, power rangers.Faktor utama adalah kerana ultraman lebih besar dari KLCC dan boleh terbang.Lagipun penciptaan ultraman nampak lebih realistik disamping rekaan sut yang garang lagi kacak.Ultraman pertama aku kenal bernama Ace(tiada pertalian darah dengan AC Mijal) diikuti oleh Taro,Seven,Jack.Jones,Astra,Leo,Great,Zoffy,Scott,Chuck.Kotak permainan aku dipenuhi oleh kaum kerabat pejuang ultra ni.Sampai setiap kali bergambar mesti nak buat posing ultraman tengah fire resaksa.Sangat best dimainkan sambil berbaring.


Teenage mutant ninja turtle


Satu lagi makhluk khayalan yang aku obsess adalah ninja turtle dan watak kegemaran aku adalah Leonardo.Dia seorang ninja penyu berasaskan 2 batang katana.Memiliki fikiran tajam,cekap bermain pedang dan ketua bagi adik-adiknya.Walaubagaimanapun ianya tidak mampu memenuhkan kotak permainan aku pasal harganya yang mahal dan tidak dijual secara cetak rompak di pasar malam.Pernah terdetik untuk mewarnakan badan aku warna hijau bagi membuktikan pada kawan-kawan yang aku seorang true ninja turtle.Permainan ni aku main waktu sedang mandi.2 jam dalam bilik air.Cowabunga!!


Lego


Permainan paling inteligen pernah dicipta manusia.Aku boleh leka bermain benda ni sehari suntuk tanpa mempedulikan waktu makan,waktu mandi,waktu berak dan waktu tidur.Selalunya ciptaan aku lebih terarah ke arah robot dimana kawan-kawan aku lebih suka ke arah kenderaan.Warnanya yang beraneka ragam menarik perhatian kanak-kanak sebaya aku untuk bermain ataupun masukkan dalam mulut.Kelemahan paling ketara adalah apabila ciptaan 3hari 2malam anda terjatuh ke atas lantai,berkecai dan berselerakan.Rasa macam nak lari laju-laju langgar dinding.


Contra


Sesiapa yang boleh jumpa aku cakap dia tak kenal apa tu Contra.Antara legasi permainan video paling terkemuka.Menjadi hobi aku bermain sampai lebam.Aku guna konsol Superboy dulu.Jenis yang kena masuk tape dari atas.Memang mengujakan melihat kebolehan dia membunuh beribu musuh menggunakan senapang yang takkan kehabisan peluru.Orang jahat paling aku tak suka adalah sharpshooter dan stage paling susah adalah dalam perut alien.Game ni lebih terasa kebestannya jika dimainkan secara partner.Sambil main boleh berebut bagi arahan pada partner masing-masing.Ada juga kawan-kawan aku suka mencarut bila mati kena tembak.


9-11 tahun


Tuju Kasut


Aku tak tau apa nama panggilan kat tempat lain tapi serius aku rasa nak demam kalau tak main permainan ni setiap petang.Cara permainannya yang sedikit taktikal dan boleh dimainkan secara multiplayer menambahkan lagi kerancakannya.Siapa yang tak tau atau tak pernah main,anda memang shuffler.Walaupun dimainkan dengan selipar,nama permainan ini lebih kacip dipanggil tuju kasut.Ada setengah tempat dimainkan dengan bola tapi aku lebih gemarkan selipar.Lebih Malaya dan sangat sedap untuk dibalingkan pada pihak lawan.Lagi-lagi selipar yang keras tapaknya.Memang pemuda berbaju putih akan menjadi sasaran utama.


Guli


Sapa tak tau apa itu guli,gua uppercut tengkuk dia.Selain faktor harga guli yang murah,permainannya juga menarik perhatian aku.Memang best bila dapat tayang kat kawan-kawan yang kita ada banyak guli.Aku simpan guli aku dalam bekas gula-gula.beraneka warna dan mengeluarkan bunyi yang mengilukan pihak lawan jika digoncang-goncang.


Tudung Tin


Ini satu lagi kes tajuk tersilap.Walaupun namanya tudung tin,permainannya adalah berasaskan tudung botol tidak kira botol coke ataupun mirinda.Dimainkan dengan 5 keping(apa penjodoh bilangan bagi tudung botol?).Aku malas nak cerita macam mana cara nak main.Try la google sendiri.Cuma jika sekali pandang mirip kepada permainan batu seremban versi yang lebih kejantanan.Keindahan permainan ini terletak pada trik-triknya yang unik lagi merbahaya pada jari-jari anda.


Bola Kertas


Fifa manager versi klasik.Antara permainan yang paling mendapat ulasan luas.Memerlukan sedikit kerajinan dan kesungguhan.Cara untuk main adalah dengan membuat player menggunakan kotak ataupun manila kad.Aku guna kotak koko krunch.Nak lagi best,setiap player dilukis jersi dan nama bagi setiap pemain.Tiang gol dibuat dari kulit buku sekolah dan bola dibuat dari kertas buku garis sekolah.Memerlukan kemahiran menepuk yang hebat.Kebanyakan gol dijaring dari luar kotak penalti.Juga terdapat mode trow in,own goal,heading,passing,penalty,hand fault.Serius genius sapa yang reka permainan ni.


12-13 tahun


Gasing


Menjadi kewajiban bagi setiap lelaki mempunyai sebiji gasing di dalam poket.Siapa takda kira pondan.Gasing aku warna biru tapi aku spray kaler hitam bagi nampak jahat.Ramai geng-geng aku dan aku tak suka guna gasing kayu pasal senang berkechai kalau kena pangkah.Gelanggang permainan adalah tanah lapang depan rumah.Memang fenomena waktu ni.Sampaikan orang tua pun datang tengok.Ada yang datang bagi semangat,ada yang datang buka cerita dia champion masa kecik.Sapa tah nak dengar.Gasing adalah antara permainan yang aku paling loser dari mana-mana permainan pernah aku main.


Pepsi Kola
Tak tau mana pengasas permainan ni dapat nama.Mungkin dia tengah mabuk pasal minum campuran pepsi dengan koka kola.Cara permainan pun ada unsur-unsur orang mabuk gak.Antara permainan paling 18seramganas pernah aku main.sememangnya bermotifkan keganasan luar biasa.Antara permainan paling mak aku anti pasal bila balik rumah,kasut sekolah mesti hitam.Ya,permainan ini lebih kacip dimainkan di waktu rehat ketika bersekolah.Kemenangan dicapai dengan menyingkirkan pemain lain melalui sepakan sulung ke kaki pihak lawan.Tiada kad kuning atau merah disediakan.Faktor ini telah mendorong untuk berlaku pergaduhan diluar permainan.Antara permainan yang aku paling selalu kalah teruk.


14-16 tahun


Papan Luncur
Kebanyakan budak hardcore atau punk akan bermain skateboard zaman ini.Antara permainan yang paling susah pernah aku main.Perlukan latihan yang bagai nak gila disamping gangguan dari orang awam.Faktor kewangan dan kesakitan menyebabkan perjalanan karier aku terhenti di tengah jalan.Kelebihan permainan ini adalah menjadi perhatian awek-awek cun berbanding ketika bermain gasing suatu ketika dulu.Jangan suruh aku buat ollie waktu sekarang,serius aku akan nampak manusia bodoh kerana jatuh tergolek dalam keadaan yang memalukan.


19 tahun - sekarang


Playstation

Tuesday, November 2, 2010

Kenangan Silam

10 benda yang aku tau buat waktu kecik tapi sekarang dah taubat:-


1)Main guli,gasing,nyorok-nyorok,pepsi kola,aci ligan,toi,tuju kasut,tudung lemened.
2)Pakai baju mak beli.selalunya jenis warna warni dan berkolar besar.
3)Sikat rambut belah tengah nak keluar rumah.minyak rambut sekilo.
4)Naik basikal pusing taman sambil buat bunyi motor.
5)Panjat pokok sambil buat aksi monyet autism.
6)Bagi surat cinta kat awek minta biodata.
7)Main gelongsor sambil turun kepala dulu.
8)Dengar lagu-lagu KRU sebelum tidur guna walkman jenis kaset.
9)Bawa keluar ayam goreng makan depan kawan-kawan kat padang.
10)Kumpul biji getah,pemadam,kad judi tikam,gelang getah,guli,tudung lemened.


Sekarang :-


1)Main ps2,main game pc,main game fesbuk,main game henpon
2)Baju mau bundle,takpun baju band.Paling garang cop sendiri.
3)Sikat dengan jari.lagi semak lagi kacak.
4)Naik motor sambil buat bunyi kereta.
5)Pokok pun tak pandang.
6)Bercinta dalam alam maya.
7)Papan gelongsor buat port tidur.
8)Dengar lagu Ten 2 Five sebelum tidur guna henpon.
9)Bawa keluar Dunhill makan depan kawan-kawan.
10)Kumpul cd,dvd,kotak rokok,rottw,flyer,tag,buku independen.


Kadang-kadang aku rasa macam nak try buat balik aktiviti waktu kecik aku.mana tau aku akan nampak lebih awet muda.

Monday, November 1, 2010

Jangan dengar lagu setan




Wargh..preghh..wekk..bwart…yearghhhhh………


Kedengaran keras suara vokalis sebuah kumpulan muzik dari barat seiring dengan alunan bunyian keras hasil janaan gitar dan dram. Bunyi papan kekunci juga menyelit pada sesetengah part. Bunyi biola menambahkan lagi aura setan. Aku dari tadi dok terhangguk-hangguk sambil tangan mengetuk-ngetuk paha.


“ Elok sangat la dengar lagu-lagu camtu. Tak beri manfaat langsung dekat kau. Buat tambah dosa lagi ada la. Apa salahnya dengar lagu Siti ke, Rabbani ke, Wali band ke. Boleh dengar sepatah-sepatah apa dia sebut. Muzik pun sedap. Ni apa benda dia sebut pun kau tak tau. Dah tu bukan reti nak rendahkan volume tu kalau dengar. Kumpulan apa hang dengar ni. Mesti lirik dok kutuk-kutuk Islam takpun dok puja-puja setan. Apa tajuk lagu ni? “


Gerimis Mengundang, makcik..”

Sunday, October 31, 2010

Entidot untuk tiub estachio ku

1.joy division-love will tear us apart
2.the verve-sonnet
3.stone roses-made of stone
4.arctic monkeys-fluorescent adolescent
5.radiohead-no suprises
6.the beatles-real love
7.lynyrd skynyrd-free bird
8.the strokes-evening sun
9.pink floyd-darkside of the moon
10.silverchair-miss u love

Saturday, October 30, 2010

10 keanehan di Malaysia tapi tidak di negara lain

1) membaca di tempat awam adalah poyo
2) kartun adalah untuk budak-budak tak cukup umur
3) melepak mamak sampai lewat pagi adalah benda yang cool
4) hisap rokok amalan mulia
5) taksub dengan kerja cepat kaya
6) bawa kereta tangan kena hulur keluar
7) mencarut dalam bahasa Inggeris adalah sangat profesional
8) keluar dating wajib ke panggung wayang
9) konsert free (jom heboh)
10)akademi fantasia

Friday, October 29, 2010

Boleh tak lu datang tempeleng budak-budak sekarang terutamanya yang di Malaysia?

Tak boleh, lu dah mati.



Lu pun dah mati gak.




Gua tau lu takkan datang Malaysia.



p/s : Woi KC! Woi SV! Apasal lu mati awal sangat?

Thursday, October 28, 2010

Americunt, kadang-kadang kau patut belajar juga.






Selepas kehampehan Dragon Ball Evolution dan juga kecelakaan Astro Boy, aku ada dengar-dengar percubaan orang putih nak bikin filem laiv eksyen Bleach. Naruto juga mungkin dalam perangkaan. Terus rasa nak terberak tak semena-mena. Aku dapat bayang macam mana kejinya Kurosaki Ichigo dan Uzumaki Naruto bermuka mat saleh ( kedua-dua mereka blonde )


Cukup la dengan kegagalan filem-filem adaptasi komik mereka sendiri. Tak perlu la nak rosakkan pula komik jepun. Daredevil, the Flash, Superman, Hulk, Spawn, Xmen, Watchmen, Punisher, adalah contoh terbaik kegagalan otak mereka-mereka ini untuk memvisualkan keindahan sesebuah komik. Mungkin sedikit kredit untuk laiv eksyen Batman, Spiderman, dan Ironman. Tu pun aku tengok Batman kian lama kian mengarut. Sut dah macam pasukan biohazard. Gua hanya dapat terima adaptasi The Crow.


Mereka mungkin pandai melukis tapi belum tahu cara menghasilkan laiv eksyen. Mereka patut tunduk dan belajar dengan orang Jepun. Keaslian sesuatu karekter, jalan cerita, dan disamping mengekalkan mood yang sama seperti ketika membaca adalah sangat penting dan perlu dititikberatkan. Ini belum masuk laiv eksyen dari permainan video lagi. Tengok saja la filem Street Fighter. Macam kerja budak tadika Kemas.


Walaumacammanagampangsekalipun orang putih buat filem hero, Cicak Man masih kekal berada di tangga paling bawah..




p/s : gua berani komfem Yusry KRU tak kenal Neon Genesis Evengelion atau paling koman Detroit Metal City. Shinosuke Nohara mungkin.

Wednesday, October 27, 2010

Kau nak kena tukar jadi biskut ke?

Ptuih bunyi aku ludah cuwing gam berperisa stroberi yang berjaya dipau kat sorang budak indie tadi. Rasa macam celaka. Nasib aku belum kunyah sampai lunyai. Aku syak budak tadi ada jampi-jampi cuwing gam ni akibat kecewa yang amat sangat kerana dipau secara bersahaja oleh aku. Cuwing gam tu terjelapuk terduduk atas rumput. Diam seribu bahasa. Tak berani nak angkat kepala. Takda fight langsung. Jenis skema. Aku tenung tajam cuwing gam warna merah jambu tadi. Ada sesuatu pada benda tu yang mengingatkan aku pada seorang member lama.




The late Majin Boo



p/s : Res in pis ya. Gua tau lu tengah senyum sorang-sorang sekarang.

Tuesday, October 26, 2010

Pintu tak berkunci itu terkunci

Pada satu hari


Aku cuba buka pintu itu..
..tapi berkunci.
Aku tarik kasar dengan harapan pintu itu terbuka..
..tapi tenagaku tak cukup.
Aku cari kunci pintu itu..
..tapi kunci itu ada pada orang lain.



Pada satu hari yang lain..


Aku cuba buka pintu itu..
..tak berkunci.
Aku tolak lembut-lembut dengan harapan tak berbunyi..
..tenagaku cukup.
Aku cari kunci pintu itu..
..ada di lubang kunci.


Aku cuba tutup pintu itu..
..tapi tersekat.
Aku tolak kasar dengan harapan pintu itu tertutup..
..tapi tenagaku tak cukup.
Aku cari kunci pintu itu..
..tapi kunci pintu itu dah patah.

Monday, October 25, 2010

Aku begini dan bukan begitu

Aku suka kerana aku gembira bukan kerana aku mahu

Aku gembira kerana aku tersenyum bukan kerana aku tertawa

Aku tersenyum kerana aku marah bukan kerana aku bahagia

Aku marah kerana aku bertanya bukan kerana aku menjawab

Aku bertanya kerana aku risau bukan kerana aku mahu tahu

Aku risau kerana aku mengambil berat bukan kerana aku menyibuk

Aku mengambil berat kerana aku mahu yang terbaik bukan kerana aku bebal

Aku mahu yang terbaik kerana aku menyanjungi bukan kerana aku tak baik

Aku menyanjungi kerana aku mengagumi bukan kerana aku mendukung

Aku mengagumi kerana aku terpesona bukan kerana aku terpana

Aku terpesona kerana aku terdiam bukan kerana aku terpejam

Aku terdiam kerana aku cemburu bukan kerana aku bisu

Aku cemburu kerana aku sayang bukan kerana aku dengki

Aku sayang kerana aku cinta bukan kerana aku suka

Sunday, October 24, 2010

Apakah persamaan mereka-mereka ini?

Seorang pakcik berbaju kolar dalam lingkungan 50an sedang membetulkan rantai basikal tuanya manakala anaknya sedang makan ais krim..

Seorang peniaga kedai sedang memarahi seorang pelanggannya yang didapati ingin mencuri barang sambil ditenangkan orang ramai..

Seorang orang gila yang sedang berbaring di tengah jalan membaca surat khabar cina dan akan mencaruti setiap kenderaan yang menghonnya..

Seorang siswi sebuah IPT di selatan tanah air telah kesejukan akibat penghawa dingin bas dan sampai awal pagi ke kampungnya..

Seekor kucing yang melintas jalan tidak mahu pandang kiri kanan kiri telah selamat menghembuskan nafasnya yang terakhir di tempat kejadian..

Seorang pemuda telah bermesra dengan teman wanitanya yang gemuk di depan khalayak ramai sambil membuat muka kacak..

Seorang kakak yang telah berpuasa sunat seharian telah memberikan adiknya rm3 untuk makan malam..

Seorang pekerja pawagam swasta telah dikerah tenaganya untuk bekeja lebih masa melebihi norma-norma seorang manusia normal..

Seorang sXe telah menepikan prinsip hidupnya lalu kembali menghisap marlboro dan juga memesan nasi goreng ayam.

Seorang hantu telah menjasadkan dirinya pada webcam seorang penggila lensa yang baru mendapat cahaya mata..

Seorang pemuda telah menunggu kawannya selama 1 jam 30 minit lalu menghasilkan kerut-kerut di dahi disamping senyuman yang berat ke bawah..


Kesemua situasi ini berlaku dalam masa 24 jam

Thursday, October 21, 2010

Pertarungan di pagi hari

Tezzzttt..tiu..tiu..Tezzzttt!!!

Mata aku terbuka sepet sebelah apabila telefon bimbit berpenggera aku berbunyi nyaring bercampur keji.sengaja aku setkan nada tu bagi cukup berkuasa mengejutkan aku pagi-pagi.awal lagi kot ni,sempat lagi nak mimpi apa yang tak sempat tadi.aku menekan pilihan snuz dan menutup kembali mata aku sambil tersenyum…

Tezzzttt..tiu..tiu..Tezzzttt!!!

Telefon bimbit berpenggera aku berbunyi kembali selepas 9 minit.kali ni tekanan aku lebih tertekan berbanding yang awal tadi.aku tekan lagi snuz dan menutup kembali mata sambil tidak tersenyum…

Tezzzttt..tiu..tiu..Tezzzttt!!!

9 minit kemudian sekali lagi kedengaran bunyian yang kian menyampahkan.tapi kali ni aku melawan,tak nak buka mata.aku nekadkan tekad aku sebulat pembentung.biar aku tak ditewaskan oleh mesin komunikasi ni.aku kuatkan kekuda dan buka langkah bunga silat..

Tezzzttt..tiu..tiu..Tezzzttt!!!

Dia melawan lagi.semakin kuat bunyi yang kedengaran.kali ni kedengaran lebih garang dan bengis.dia menyerang padu ke telinga aku.aku tepis dengan bantal,dia serang melalui bawah.aku tarik selimut buat hadang.dia serang ikut belakang,aku bagi back kick kat tulang sepultura dia.dia serang pula melalui atas,aku dengan selamba buat tandukan ala-ala bison.dia tak reti menyerah kalah,dia mula main kotor.bersiul panggil keluar geng.aku tenang menghadapi dan hanya tinggal hikmat terakhir aku yang mungkin dapat menghapuskan makhluk ni.aku kumpul cakra ke tangan aku dan keluarkan cahaya api dari tapak tangan.habis semua mayat-mayat bunyi tadi berkecai.aku tersenyum riak.baru dia tahu siapa yang berkuasa disini.aku menutup kembali mata sambil tersengih...

Jam 12:27 tengah hari..

Bodoh betul la henfon ni.semalam sebelum tidur gua dah set alarm pukul 8 kot..

Monday, October 18, 2010

Filem cinta saya



Aku baru selesai menonton filem ni buat kali yang ke-63. Masih tetap yang terbaik dan tetap yang teromantis pada kelasnya. Bagi aku, tiada filem lagi yang dapat menggugat dia punya krebiliti dan kreativiti. Baling jauh-jauh filem bodoh Titanik, filem cirit Twailaik, filem sampah Haiskul Muzikal, apatah lagi filem bengong Sembilu.

Selain rekacipta karekter Edward yang gelap, jalan cerita dan idea, setiap dialog di dalam filem ni meninggalkan kesan yang parah kepada aku. Sampai sekarang aku masih ingat semua dialog-dialog ni. Walaupun tiada lambakan adegan cumbuan, pelukan, asmaraan, elemen-elemen keindahan di dalam sesebuah percintaan itu tetap sampai pada aku. Cilakak punya Razak Mohaideen Tim Burton. Mana lu dapat idea buat cerita cenggini punya dasyat?

Kepada pasangan-pasangan yang sedang bercinta, bakal bercinta, telah bercinta, moral dari filem ini adalah, kata-kata dan perbuatan yang romantis bukanlah penjamin sesebuah hubungan yang bahagia. Edward tidak mengucapkan langsung perkataan ‘love’ dalam filem ini walaupun pada hakikatnya dia sangat mencintai kekasihnya. Apa yang lebih penting, cuba dalami hati masing-masing, fahami setiap isi tersirat di sebalik kata-kata dan tindak-tanduk pasangan anda. Seperti kesemua perilaku dan kata-kata Edward kepada buah hati pengarang jantungnya, Kim Boggs. Dan berfikirlah secara bijak kenapa mereka tidak bersama pada akhir cerita walaupun masing-masing saling cinta mencintai.


I am not 'COMPLETE'



Sebahagian dialog-dialog yang sempat gua ingat..

Sunday, October 17, 2010

Negaraku yang steady

Alasan tiada rambut : mee maggi
Alasan kerana terlambat : traffic jam

Kondom : tidak ada. Orang Malaysia kebanyakan masih merasa malu membeli kondom. jadi mereka bergegas ke 7-11, terburu-buru mencapai pakej yang terdekat dan pakej apapun lalu membayar dan berambus sebelum jurujual sempat berkelip mata dan kemudian menyedari bahawa mereka tersalah ambil kacang bukan kondom.

Buah untuk menggalakkan menstruasi : nenas dan timun

Sakit untuk mendapatkan mc (lelaki): sakit perut

Sakit untuk mendapatkan mc (perempuan): datang haid

Alasan yang disediakan oleh wanita saat menolak seks : sakit kepala, anak-anak belum tidur, ibu mertua belum tidur, mekap terlupa tanggal, belum mandi, mahu menonton Desperate Housewives..

Alasan yang disediakan oleh lelaki saat menolak seks : tidak ada! Lelaki Malaysia tidak pernah menolak seks.

Ubat untuk sakit kepala: Panadol. Jika gagal, Tiger Balm.

Ubat untuk jalan-jalan : minyak angin cap kapak.

Waktu kerja: 10:30 pagi - 10:35 pagi, 3:00 petang - 5:00 petang (pergi lihat pejabat kerajaan untuk melihat sendiri kesahihannya)

Tempat pembuangan sampah : di mana-mana, asalkan itu bukan rumah anda.

Kesalahan sebutan perkataan negara luar : Carrefour disebut ‘care-four’ / Peugeot disebut ‘pi jot’ / Milo disebut 'mi-lo'.

Hari kegemaran : hari cuti dan hari gaji

Sukan : Dota, skodeng orang beromen, tikam nombor, cari karekter Ragnarok level tertinggi.

Pasukan bola sepak : harimau regular tidak bergigi

Mobil : Proton Wira evolution, Proton Waja R3, Proton Saga impreza, Perodua mira, Perodua Passo

Filem : kehidupan seorang pramugara yang terlampau suka, Kl menangis, rempit mati dilanggar apek cina

Carian di Yahoo dan Google: sex melayu, melayu bogel tudung, skodeng amoi, tembam melayu, cikgu kongkek

Alasan untuk bunuh diri: awek minta putus, cukai tinggi, tekanan semasa musim puasa, isteri berselingkuh dengan suami, tak berjaya menyelesaikan kubus rubik.

Saturday, October 16, 2010

Tahu ke makna cinta tu?



Hidup adalah cinta
Cinta adalah jiwa
Jiwa adalah nyawa
Nyawa adalah manusia
Manusia adalah cinta

Kerana kita lahir ke dunia kerana cinta ibu dan bapa kita..


- Bart Rasta

Friday, October 15, 2010

Seni tandas awam ( bukan cerita pasal tahi )

Sudah menjadi lumrah seorang manusia membuang air besar dan air kecil ketika hidupnya. Sehari mungkin sekali, dua kali ataupun berkali-kali. Adalah tidak normal untuk tidak membuang langsung dalam masa sehari. Dan tersangatlah tidak normal jika tidak membuang selama seminggu.

Alasan tidak membuang kerana rumah kena potong air mungkin tidak dapat diterimapakai lagi pada zaman sekarang memandangkan lambakan tandas-tandas awam di sekeliling kita. Hatta stesen minyak sekalipun menyediakan perkhidmatan tandas awam.

Apa yang menarik sekali tentang tandas awam di sekeliling aku tentulah contengan-contengan dinding dan pintunya. Menjadi satu kewajipan bagi aku untuk meneliti setiap karya ini. Sementara menanti urusan selesai, ada baiknya kita menelaah hasilan kreatif anak muda Malaysia kan.
Dari pemantauan sepanjang hayat aku bergelar manusia, antara lukisan dan tulisan yang menjadi kegemaran dan pilihan rakyat Malaysia adalah :-

1) Nombor telefon awek-awek gersang, lelaki-lelaki gersang, ahlong, ubat kuat dan syarikat membaiki tandas. Contoh :-
a) baby Taman Tun 0126738916
b) nak hisap? Jay - 0195761369
c) nak mula bisnes tapi talak wang? Hubungi 0169432888
d) panjang, besar, keras dan tahan lama 0107348990
e) membaiki tandas, call Pakdin 0174845995
2) Ayat-ayat berbaur politik, perkauman dan carutcacimakian. Contohnya :-
a) Umno kafir! Makan duit rakyat!!
b) Pas jilat bontot orang cina!!
c) Cina babi, berak tak basuh!!
d) Melayu bodoh, malas keleja tapi mau kaya !!
e) Hindu paria hitam, bodo sembah lembu!!
f) butuh pak hang la ayaq tadak!!

3) Ayat-ayat kehebatan. Contohnya :-
a) Sham was here since 1999
b) Apache Sereng for life!!
c) Hidup orang melayu!!
d) Glory glory Man Unaited
e) Budak Kelantan still the best, hidup Amerikaa!!
f) Punk not dead!!

4) Lukisan-lukisan manusia berasmara, kemaluan manusia dan mat rempit tengah wheely.

5) Lukisan-lukisan melambangkan kumpulan muzik, parti politik, dan pasukan bola sepak.

Terhibur bukan?

Sebelum rakyat-rakyat Malaysia naik angin dan marahkan kenyataan aku di atas (orang Malaysia memang suka marah tak kena tempat dan tidak marah apabila tiba masanya), ingin aku jelaskan di sini yang mana budaya ni bukan sekadar di Malaysia sahaja, malahan turut melanda negara-negara lain.
Contohnya :-










Ya, cuma mungkin mereka dengan pendekatan yang lebih kreatif dan terhibur dari kita.

Tuesday, August 17, 2010

CINTA


Aku manusia lemah ,selalu terjatuh .
Berbeda aku darimu ,kau berdiri teguh .
Aku serba tiada ,aku kekurangan .
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan .

Sempurnanya sifat ,telusnya hatimu .
Jujurnya niatmu ,tingginya kesabaranmu .
Lepaskan diriku kerna ,
Aku tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu .

Bukan aku tak pernah mengerti dirimu .
Aku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku .
Hilangkan rasa itu ,Akhirkankan semua .
Dan bila kau sedar ,Aku hilang dari kewujudan .

Sempurnanya sifat ,telusnya hatimu .
Jujurnya niatmu ,tingginya kesabaranmu .
Lepaskan diriku kerna aku ,
tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu .

Monday, August 9, 2010

RM2.50 SEMINGGU




Gua tak sabar-sabar nak juga tau apa nasib Dewa Durjana, bapa kepada Harimau Hitam. Itu hari dia lawan dengan Ratu Seribu Tahun tak setel-setel lagi. Ada pulak campur tangan dari pihak Tebuan Kuning dan Biawak Hijau. Dengar kata Naga Merah dah nak berbaik-baik dengan Harimau Hitam selepas pertarungannya dengan Terminator 2 berkeputusankan seri akibat dari campur tangan Presiden Willian Gates. Walaupun terpaksa menggunakan hikmat loceng emas badan titanium peringkat tertinggi, kuasa ais angkasa Presiden lebih jauh sekali mendahului. Reyer gua syak bakal jadi pak sanggup pada anak dalam kandungan Phoenix. Kuasa bebola uraniumnya juga sudah semakin menginjak lebih padu. Ada khabar angin gua dengar Raja Angkasa bakal datang ke bumi bagi menawan seluruh penduduknya. Apa nasib Istana Tergantung dan juga Pulau Infiniti. Apa pulak respon dari Encik Otot, Pelawak Tulang, Jarum Gila dan awek cun bernama Dara Angkasa.


- 02 April 1998

MANUSIA

Atap, dari daun rumbia, Ia tetap bumbung.
Lantai, biarpun dari marmar berkilau pasti dipijak.
Tangga tetap pada nama naik dan turun dari muka.
Dinding, biar dari kertas, tetap menjaga maruah dan susila.
Jendela, pasti terlewat segala anasir pada rasa.

Inilah sebuah pada kita.

Tuesday, June 29, 2010

YEAH! THAT'S ME

Ekonomi
- ayam harga banglo
- gula kena sembunyi bunian
- tepung kena kidnap
- pall mall menthol RM7.80 sahaja..
- minyak setong ok lagi..
- karipap inti angin

Bolasepak
- halau balik kulit hitam dan putih
- pemain rambut pacak dan stylo
- gaji tak bank-in
- hooligan di stadium
- padang jarak padang mat sirat
- bini aku pelakon woo..

Pendidikan
- mathematic bahasa inggeris baru urban..
- cikgu pelempang murid pelempang cikgu
- uniform perempuan seksi sangat la..
- saya bangga saya hadir ke sekolah hari ini
- cikgu suka main bola, hari-hari cikgu tidur..

Rakyat
- 1malaysia
- gereja dan masjid injured
- sila mendaftarkan diri anda..
- rakyat digesa aplikasikan facebook dalam kehidupan. Cari 1malaysia dan klik join..

Kesihatan
- wabak kH1Nz1r
- video seks gambar tak HD
- hospital bocor
- anak saya meninggal akibat kecuaian
- saya pun bomoh temberang juga..


Internet
- iklan lucah
- jom DOTA?
- www.redtube.com
- line takda la kat sini..
- sini pun takda..
- aku dapat tapi 1 bar..


Jenayah
- Baby buang je baby tu..
- kesian la nak sebat, kompoun dah la..
- Angkat motor lu kejar gua tengok..
- saya cuma melindungi diri saya..
- pak hitam tu ayat manis bukan main..


Remaja
- bohsia herzogovina
- berArak
- lelaki lombok lelaki paling hensem dalam dunia
- kemasukan muzik setan black metal. Linkin Park dan My Chemical Romance contohnya..
- shuffle itu seni
- t-shirt taipografi
- jom jom jom..jom heboh heboh
- untuk kepastian, kita terjah. Jangan bagi artis ni bikin panas..


Mobil
- bodi titanium tahan karat
- konvert kereta jepun baru stylo
- sila naikkan cermin kereta encik sekejap..
- I cuma nak boyfren naik kereta Honda! ! !


Teknologi
- papa jahat ! !
- anak saya tak bersalah. Saya ibunya. Saya lebih kenal dia..
- ‘1 000 000 mendoakan kejayaan sipolan’
- lagi blogger hina Tok Janggut
- Youtube diminta hentikan penyebaran video berbaur itu..
- mak, nak Blekberi!


Kemiskinan
- pengemis bergaji rm3k
- abang derma dapat tisu free..
- siput babi masak 1 rasa
- 2 minit saja masak,mudah kan?


Jalanraya
- kolam ternakan ikan berjaya
- bos, tayar Silverstone baru 2 bijik berapa?aha,spring sekali..
- cucuk kereta depan komfem lepas. Habis kuat palang kena bumbung..
- Honk! Honk! Honk!


Ketua
- main-main..
- islam adahari
- melayu mudah lupa..
- 1malaysia!
- sila periksa anus saya..


Pembangunan
- tiang istana Sulaiman
- piramid tak siap ada singa kiut lagi
- bila hujan kami kat dalam ni pasti akan kebasahan..
- Godzilla pijak stadium
- masjid berwajah misteri
- dah jadi shopping kompleks sekolah saya dulu ni..
- penjara aku pun dah jadi gak la..
- nasib universiti aku tak jadi..


Pertahanan
- ikan paus tak reti selam
- sesibur tak reti terbang
- roti canai, rendang tok, teh ais di angkasa lepas..

SAYA SUKA TENGOK BOLA SEPAK



esok gak gua cop baju gua macam ni. rasanya kat Malaysia belum ada orang buat lagi . Baru boleh kerek dekat penyokong Germany..

MISTERI PENAMPAKAN MAJALAH



Ramai tak tau yang gua suka membaca tapi kenapa kebelakangan ni banyak pulak majalah Wanita dalam bilik gua. Serius horror..

TIADA TAJUK YANG SESUAI

aku tentera yang tewas di medan pertempuran..
..tapi senjata api ini tidak akan sesekali aku lepaskan dari tangan..

aku sedih..
..bukan pasal aku tertewas

tapi aku sedih..
..pasal aku..

gagal buat ke sekalian kalinya.

Monday, June 28, 2010

PUASKAH


Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah ohh.. Sayangku

Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku

DOSAKAH AKU



dosakah aku mencintaimu.
mendampingimu...inginkanmu.

aku manjadi...diri sendiri.
tak peduli...apa kata dunia.
ku nanti hari ketika.
cinta datang...cinta menang.

jadi sayangku...bertahanlah.
bila terkadang mulutnya kejam.

peluklah aku...jangan menyerah.
mereka bukan hakim kita.

bintang yang mempertemukan kita.
cinta yang mempertahankan kita.
ooh...tuhan dengarkan doa.
dari cinta yang terlarang.

rasa yang mempersatukan kita.
cinta yang mempertahan kita.
ooh...tuhan dengarkan doa.
dari cinta yang terlarang.

cinta dan rasa bersatu di doa.
berharap cinta kita yang terlarang.
berharap cinta kita yang kan menang.

Friday, June 25, 2010

Tuesday, June 15, 2010

LIMA BENDA YANG AKU AKAN BUAT

Lima benda yang akan aku buat.
1.Rembat muka orang dengan bola.
2.Dapatkan balik life aku.
3.Gemukkan badan.
4.Pergi holiday dekat bali.
5.Potong rambut lagi.

Tuesday, June 1, 2010

BRIGHT LIGHTS

take me now
take me outta (here)
there’s a rockstar living in you
cause the rockstar love
rockstar symphony
thats what you do

i leave you to

you’re falling away
keep falling away
can’t stop but can’t be far
starlight falling
to wasted love so

waste your time
hiding ones who love you
to run wild
go
i’m waiting
for you to come to me
come to home (home)
hope

but wait just wait for me
just wait don’t let me go
cause i’m just stopping
and i’m stil wondering
to what you know

i leave you to

you’re falling away
keep falling away
can’t stop but can’t be far
starlight falling
to wasted love so

waste your time
hiding ones who love you
to run wild
go
i’m waiting
for you to come to me
come to home (home)
hope

and i’m tired and wasted now
to wait for you
(but) i’ll wait for you
wait for you

Tuesday, May 25, 2010

FAVOURITE THING


Got my fever down, and weighed it up, and I know the
Sounds remaining won't strain all the silt from my eyes
Bleach the green from the pastures, feast on the grey
Of the night, straight from the vines refusal to shine

You're my favourite thing - one that I love
one so I'd die for your love

Blind the deafened moon, stimulate the tombs of angels
I'll open my heart won't fall apart
Don't fall apart
You're my favourite thing
And I feel like letting go

Wednesday, May 5, 2010

PART OF THE LIST ;)


Style of your hair
Shape of your eyes and your nose
The way you stare...
As if you see, right through to my soul

It's your left hand and the way
That it's not quite as big as your right
The way you stand in the mirror...
Before we go out at night
Our quiet time... your beautiful mind...

They're a part of the list
Things that I miss...
Things like your, funny little laugh
And the way you smile or the way we kiss
What I noticed is this...
I come up with
Something new, every single time
That I sit and reminisce

The way your sweet smell
Lingers when you leave the room (you leave the room)
Stories you tell as we lay
In bed all afternoon (all afternoon)

I dreamed you now every night
In my mind is where we meet (in my mind is where we meet)
And when I'm awake
Staring at pictures of you asleep

Touching your face... invading your space

They're a part of the list
Things that I miss...
Things like your, funny little laugh
And the way you smile or the way we kiss
What I noticed is this...
I come up with
Something new, every single time
That I sit and reminisce

Oh, and you'll live in my
Memories, forever more I swear
And you'll live in my...
Memories, forever more I swear

They're a part of the list
Things that I miss...
Things like your, funny little laugh
And the way you smile or the way we kiss
What I noticed is this...
I come up with
Something new, every single time
That I sit and reminisce