Wednesday, February 2, 2011

Facebook

Merujuk kepada bila semua pun nak cerita, adalah fucked up bagi aku setiap kali log in fesbuk dan terpaksa membaca semua coretan tak berwawasan itu. Dan menjadi kebiasaan bagi aku disoal tentang keanehan, ketaksuban, kepelikan, kesamadsaidkan, kepulunan, dan kebuatbestan status-status fesbuk aku. Dan menjadi satu keboringan, kejelikan, ketensionan, kepedihan, kengantukan dan keletihan pula untuk aku merespon setiap pertanyaan tentang status aku. Benda tersirat memang tak semua nampak. Yang jenis malas fikir, terus main kutuk-kutuk, bantai-bantai je. Ada gak yang keluar tajuk terus. Nak buat macam mana, orang Malaysia memang malas berfikir. Bukan semua tapi tak ramai.


- Without evil there could be no good, so it must be good to be evil sometimes.
- Mark Zuckerberg taknak ikut trend ke buat Facebook in 3D.
- We are so vain that we even care for the opinion of those we don't care for.
- Jangan disangka facebook yang tenang tiada buaya.
- Kusangka panas sampai ke petang, rupanya panas sampai ke malam.
- Kerana pemimpin setitik, rosak rakyat sebelanga.
- Gendang gendut tali kecapi, perut gendut susah hati.
- Selamat tinggal facebook.
- Alang-alang menyeluk harga rokok, biar sampai ke pangkal lengan..
- Tidur macam tiada malam.
- Seseorang yang dapat berfikir secara logik, memberikan kontras yang bagus pada dunia nyata.
- Memakai baju bundle dapat mengelakkan berlaku gejala boria.
- There are no stupid questions, but there are a lot of inquisitive idiots.
- Sepandai-pandai Mark Zuckerberg melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga.
- Bukan budaya melayu kita curi-curi budaya bangsa lain ni.
- Bukan budaya melayu kita tengok bola sambil maki-maki ni.
- Bukan budaya melayu kita like-like status ni.
- Cinta sana cinta sini, aku gila geli.
- Kebanyakannya status mereka adalah berkaitan makanan, assignment, percintaan, perlepakan, pekerjaan, makian dan umpatan.
- Dengannya rasa cukup selesa, tak mungkin ada selainnya.
- Facebook mudah lupa.
- Takkan Facebook hilang di dunia.
- Masuk tempat orang bawa Facebook bukan bawa pisau.
- The Malaysia is a nation of laws: badly written and randomly enforced.
- Ade pepatah mengatakan bahawa bahasa menunjukkan bangsa.
- Tell me how I have upset you, because I want to know how to do it again.
- Anda memerlukan kesabaran untuk mendengar dan anda juga memerlukan kemahiran untuk berpura-pura mendengar.
- 5 batang balutan ganja adalah sama seperti 112 batang balutan tembakau.
- Sarkasme adalah terendah di dalam bentuk kebodohan, tetapi tertinggi di dalam bentuk kecerdasan.
- I’ll being nicer if you being smarter.
- Ketika orang bertanya kepada saya soalan bodoh, adalah menjadi kewajipan saya untuk memberikan mereka komentar sarkastik.
- Facebook ni kerja-kerja puak Mayans sebenarnya.
- Apabila semua orang bebas untuk melakukan apa yang mereka kehendaki, mereka biasanya akan meniru satu sama lain.
- Apa yang kita belajar dari sejarah adalah bahawa kita gagal belajar dari sejarah.
- Serahkan diri anda wahai jagindas sebelum anda kehilangan nafas.
- Kuala Lumpur = sesak, mahal dan kucar-kacir.
- Hujan emas di negeri orang, Hujan difuck di negeri sendiri.
- Sudah gaharu cendana pula, sudah mencarut beremoticon pula.
- Suruh online dia online, suruh mengaji dia tak tahu.
- Berdakwah tidak semestinya perlu menjadi ustaz atau ustazah.
- Drama melayu memang banyak kebetulan.
- Zaman ini zaman facebook, bilamana manusia berlumba-lumba menceritakan apa yang mereka lakukan.
- Begitulah juga kita, hanya menafikan melepaskan batuk di tangga.
- Mike Sullivan, i'm so sorry.
- Ada sebab Tuhan letak otak kat atas bukan kat bawah.
- Sejak guna gambar profile ni, makin berkurang pulak awek-awek add. Tak boleh jadi macam ni.
- Kadang-kadang terlupa orang lain juga punya perasaan.
- The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.
- Aku manusia, kau manusia, Dia yang tuhan.
- Gambar yang tenang jangan disangka tiada photoshop.
- Memberi satu kesenian untuk dinikmati bersama.
- Budak-budak DSLR je suka add awek cun kat facebook ni.
- Budak-budak emo je suka letak gambar profile muka orang lain ni.
- Budak-budak break dance je suka main game kat facebook ni.
- Budak-budak shuffle je suka tag gambar orang suka-suka hati ni.
- Budak-budak indie je suka post-post video kat facebook ni.
- Orang yang tak true saja suka likes-likes kat facebook ni.
- Keropok mony ni poseur jugak rupanya.



okay, biar gua terang satu-satu isi tersirat pada status-status ni.
Hmm..Esok-esok saja lah gua bagitau.

No comments:

Post a Comment